Fotozoektocht Antwerpen 2020

Download de zoektocht gratis.

De wedstrijd rond de fotozoektocht is helaas afgelopen.
Vul je naam en emailadres onderaan deze pagina in
en ontvang de oplossing van de fotozoektocht in je mailbox.

Rustige route

De fotozoektocht start dan wel op de Grote Markt, de route gaat vooral langs verborgen parels en rustige straten. Er werd geprobeerd om ruime voetpaden en rustige buurten op te zoeken. Veel plezier op je speurtocht door Antwerpen.

Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Opera Antwerpen

Kilometer

Foto's

Minuten Wandelen

%

Gezond
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Grote Markt Antwerpen

Start = Grote Markt

We vertrekken op de Grote Markt waar het stadhuis van Antwerpen staat. Op de Grote Markt zelf moet je nog niet zoeken naar foto’s. De fotozoektocht start pas als we rechts van het stadhuis de eerste straat rechts, de Braderijstraat, in lopen. Op het einde van de straat slaan we linksaf en na een 25-tal meter terug rechts. Voor ons duikt het Vleeshuis op.

Vleeshuis

Dit grote bakstenen gebouw is geen kerk, zoals sommige toeristen denken, maar wel het gildehuis van de beenhouwers. Het is nu ingericht als Museum, je ontdekt hier de muzikale geschiedenis van de stad.

We draaien voor het gebouw links, de trappen af en gaan verder tot aan de kaaien. Op de Ernest van Dijckkaai aangekomen, draaien we naar links. Het makkelijkste is om aan deze kant van de weg te blijven. We volgen de kaai een tijdje tot aan de vierde zijstraat. Voor café Beveren lopen we de straat het Zand in. Deze straat, bijna evenwijdig aan de kaaien, volgen we tot aan de Sint-Jansvliet. We lopen het plein op voor het inkompaviljoen van de voetgangerstunnel of de Sint-Annatunnel.

Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Vleeshuis Antwerpen
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Voetgangerstunnel

Voetgangerstunnel

We wandelen voorbij het basketbalpleintje en draaien naar links. We verlaten de Sint-Jansvliet  naar rechts, de Oever in. Deze vrij brede straat volgen we tot aan het volgende kruispunt, hier draaien we links de Muntstraat in. We nemen de tweede straat rechts (de Waaistraat) en komen aan op een klein pleintje voor de Sint-Andrieskerk.

Sint-Andrieskerk

We volgen de Waaistraat tot aan de Sint-Andriesstraat en draaien naar links. Na het oversteken van de Nationalestraat, volgen we verder de Sint-Antoniusstraat tot we opnieuw aan een pleintje komen. Het grote grijze gebouw hier is een jeugdherberg. We wandelen langs de gevel en nemen de straat aan de rechtse kant van dit gebouw: de Happaertstraat.

Aan het einde van de Happaertstraat gaan we schuin rechtdoor, het Vleminckveld op. Deze straat volgen we tot aan het volgende plein (het Mechelseplein). We kruisen het plein en nemen de straat die links afbuigt. Deze volgen we, via de Sint-Jorispoort. We blijven links van de Nationale Bank, de Bourlastraat. Aangekomen aan de Leien, steken we ook deze over, de Maria-Henriëttalei in. Op het einde van deze straat steken we over en gaan het stadspark in.

Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Sint-Andrieskerk
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Centraal Station Antwerpen

Stadspark + Leien

In het stadspark blijven we links aanhouden, we wandelen evenwijdig met de Rubenslei. Aan het einde van het stadspark, draaien we naar links. Aan het volgende kruispunt gaan we rechtdoor (Maria-Theresialei) tot op de Leien. Het veiligste is om hier al over te steken en gebruik te maken van het voetpad aan de overkant van de Leien. We wandelen voorbij het Operagebouw en de restanten van de stadsomwalling.

Na het passeren van de Opera nemen we de tweede straat links, de Korte Winkelstraat. Deze volgen we tot aan de Ossenmarkt en nemen daar de eerste straat rechts. Na een 30-tal meter gaan we rechts de poort van het Begijnhof in.

Begijnhof

We kijken even rond en keren dan terug naar de Ossenmarkt. Aan de overkant van het plein gaan we de Pieter van Hobokenstraat in. Hierna nemen we de derde straat links, de Prinsesstraat. We blijven deze straat volgen, voorbij de Sint-Jacobskerk tot we uiteindelijk op de Meir komen. Hier draaien we naar links en de eerste straat terug rechts, de Wapper op. We wandelen voorbij het Rubenshuis, steken Hopland over en nemen de eerste rechts (Graanmarkt). Aan de andere kant van het plein zien we de Bourlaschouwburg. We wandelen langs de linkse kant voorbij de schouwburg tot aan de Komedieplaats.

Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Begijnhof
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Bourla en Graanmarkt

Bourla

Met onze rug naar de ‘Bourla’ volgen we de Komedieplaats tot aan de Huidevettersstraat. Aan de verkeerslichten steken we over en draaien naar links. We nemen de eerste straat rechts (Korte Gasthuisstraat) en volgen deze via de Schrijnwerkersstraat tot aan de Schoenmarkt. Hier steken we weer over (voorzichtig) en nemen de Beddenstraat recht voor ons tot de Eiermarkt. Hier slaan we linksaf en vervolgens de eerste straat rechts, de Melkmarkt.

Aan de tweede straat buigen we linksaf en volgen deze (de Lijnwaadmarkt) tot aan de zijingang van de kathedraal. Hier draaien we naar rechts, de Torfbrug op. Aan het einde draaien we naar links zodat we terug op de Grote Markt uitkomen.

De Foto’s

Hieronder vind je de 24 foto’s die je op je tocht zal tegenkomen. Zet ze in de juiste volgorde van je route, vul deze hieronder in en win misschien wel een stadsspel of een verrassingspakket van Antwerpen.

Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 1
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 2
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 3
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 4
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 5
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 6
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 7
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 8
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 9
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 10
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 11
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 12
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 13
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 14
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 15
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 16
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 17
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 18
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 19
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 20
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 21
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 22
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 23
Antwerp City Games - Fotozoektocht 2020 - Foto 24

Doe mee, schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang de oplossing in je mailbox.

Je schrijft je in voor de nieuwsbrief van Antwerp City Games en blijft zo op de hoogte van toekomstige acties of nieuws. Ik respecteer uw inschrijving en zal er zorgvuldig mee om gaan. U kan de privacyverklaring op de site lezen.