Over Natacha

Natacha Van de Peer is de oprichter van Antwerp City Games. Als stadsgids en auteur wilde ze toeristen en inwoners de stad op een andere manier laten ontdekken.

Antwerpen is zo’n interessante stad, ik wil dit aan iedereen laten zien.

Natacha

Natacha is door haar jarenlange ervaring als gids, schrijver en organisator van verschillende activiteiten de geknipte persoon om je te begeleiden in Antwerpen.

Tijdens de coronacrisis in het voorjaar van 2020 wilde ze eindelijk eens werk maken van een idee dat ze al jaren had. Het startte als een soort escape game en evolueerde gaandeweg tot een volwaardig stadsspel. Maar dan wel eentje waar je voldoende informatie krijgt van de stad en wat je rondom je ziet, want dat was een ergernis die ze had bij andere stadsspellen.

Na vijftien jaar te werken als stadsgids en het uitgeven van twee boeken, over architectuur en barok in Antwerpen, is het tijd voor een nieuwe uitdaging: toeristen en inwoners Antwerpen op een andere manier laten ontdekken.

Antwerp City Games - Oprichter Natacha Van de Peer - stadsgids
Gids Natacha Van de Peer - groepsfoto in Havenhuis Antwerpen
Rondleidingen in Antwerpen

Een persoonlijk contact is nog altijd het leukste. Als je dus een (privé) rondleiding wenst te boeken bij Natacha, kan je hieronder de verschillende thema’s ontdekken waarin ze gespecialiseerd is.

logo Slow Travel Antwerp

Slow Travel Antwerp - jouw gids in kunst

Antwerpen is een fascinerende stad met een heel lange geschiedenis. De Scheldestad is bekend van z’n historische gebouwen, diamant, de haven en Rubens. Al deze facetten komen aan bod tijdens de rondleidingen die ik heb uitgewerkt. Ben je nog niet zo vertrouwd met de stad? Volg eens de rondleiding ‘Antwerpen met een local’ waarbij we het historisch centrum verder ontdekken.

Archixplore - architectuurrondleidingen

Antwerpen bestaat niet alleen uit Rubens, chocolade en diamant. De stad mag ook best gezien worden als een architecturale parel. Van historische gebouwen, zoals de gotische kerken en de handelsbeurs, tot hedendaagse gebouwen. De laatste jaren zijn er verschillende toppers bijgekomen zoals het MAS, het Havenhuis en het Provinciehuis. In 2017 heb ik het boek ‘Architectuur Antwerpen’ uitgegeven. Volg de rondleidingen van archixplore en ontdek alle architectuur in Antwerpen.

logo archixplore - architectuurrondleidingen Antwerpen

Verken Antwerpen op een leuke manier.

Koop nu het stadsspel ‘Het Raadsel van Rubens’.

Stadsspel 'Het Raadsel van Rubens' - Antwerp City Games